Nasza firma pojawiła się na rynku w 1997 r. pod nazwą „F.P.H.U. Piekarnia Krzysztof Maciołek“. Wówczas zatrudnialiśmy kilkanaście osób, dostarczając swoje wyroby lokalnym odbiorcom. W ciągu niespełna piętnastu lat udało się nam rozwinąć przedsiębiorstwo do rangi największego producenta pieczywa białego w regionie, które daje zatrudnienie dla około 250 osób.
Nie poprzestajemy jednak na tym, stale zwiększając swój udział w rynku poprzez wprowadzanie do produkcji nowoczesnych urządzeń oraz wyrobów. Stawiamy na sprawdzone receptury, oferując jednocześnie szeroki wachlarz produktów piekarniczych i cukierniczych. Swój asortyment dostarczamy zarówno do dużych sieci handlowych w Polsce jak i dla indywidualnych klientów.
Naszym celem jest stałe dążenie do zaspokojenia potrzeb i wymagań klientów, szczególnie w zakresie wysokiej jakości i bezpieczeństwa oferowanych produktów. Stąd zastosowanie nowej technologii i systemów pozwalających na dokładniejszą kontrolę jakości produkowanego pieczywa.
Nasze przedsiębiorstwo zdobyło dzięki temu już niejedno wyróżnienie – były to m. in.: Dyplom „Smaczne bo Podkarpackie“ za udział w Plebiscycie na Najlepszy Spożywczy Produkt Podkarpackiego 2003; Gratulacje w Konkursie „Nasze Dobre Podkarpackie – 2004“ oraz Tytuł "Polski Producent Żywności 2008" wraz z Dyplomem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.